Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Počasie

SHMÚ: V najbližších hodinách očakáva kulmináciu na viacerých tokoch

Na snímke ukazovateľ výšky hladiny. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najvážnejšia situácia je podľa SHMÚ v povodiach Moravy a Myjavy, na tokoch v oblasti Malých Karpát, na hornej Nitre a povodí Bebravy.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Po prechodnom poklese alebo ustálenosti je väčšina tokov opäť na vzostupe. Ich kulmináciu očakávajú meteorológovia v najbližších hodinách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Najvážnejšia situácia je podľa SHMÚ v povodiach Moravy a Myjavy, na tokoch v oblasti Malých Karpát, na hornej Nitre a povodí Bebravy. Taktiež na dolnej Slanej, v povodiach Hnilca, Hornádu a na rieke Vlára. "Vo vymenovaných povodiach je na vodomerných staniciach dosahovaný tretí stupeň povodňovej aktivity," spresnili s tým, že v súvislosti s protipovodňovou ochranou Banskej Bystrice sa tam uskutočňujú stavebné práce.

"V priebehu štvrtka (15. 10.) budú hladiny vodných tokov pozvoľna klesať. To neplatí pre stredné a dolné úseky väčších tokov, kde očakávame vzostupy z dotekania," upozornili meteorológovia. Dodali, že výraznejší pokles hladín pravdepodobne zabrzdia ďalšie predpovedané zrážky počas piatka (16. 10.).