Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

V okrese Malacky platí 2. stupeň výstrahy pred prívalovou povodňou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Výstraha platí do 21.30 h.

Bratislava 28. júla (TASR) - V okrese Malacky platí v stredu večer hydrologická výstraha druhého stupňa pred prívalovou povodňou. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Výstraha platí do 21.30 h. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia.

V okresoch Pezinok, Bratislava a Senec platí prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred prívalovou povodňou do 20.30 h. V okresoch Trnava a Piešťany je to do 22.00 h.

Meteorológovia varujú, že večer, v noci aj vo štvrtok (29. 7.) dopoludnia budú na väčšine územia Slovenska intenzívne búrky. V niektorých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho a Trnavského kraja platí výstraha druhého stupňa pre búrkami, ktorá platí do 22.00 h. Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí pre celé územie Slovenska, okrem pár okresov na východe krajiny.