Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Počasie

POZOR:V okresoch Nitra, Nové Zámky, Topoľčany a Komárno hrozia povodne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Meteorológovia predpokladajú aj stekanie vody zo svahov, zosuv svahov, bahnotok s kamením, zatopenie pivníc a suterénov, podchodov, podjazdov či podmytie cesty.

Bratislava 8. júna (TASR) - V okresoch Nitra a Nové Zámky (juh) hrozia povodne. Meteorológovia preto vydali výstrahu druhého stupňa. Pre okresy Topoľčany a Komárno platí výstraha prvého stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," priblížili meteorológovia. Predpokladajú aj stekanie vody zo svahov, zosuv svahov, bahnotok s kamením, zatopenie pivníc a suterénov, podchodov, podjazdov či podmytie cesty.

SHMÚ vydal v stredu výstrahy pred búrkami okrem krajného východu pre celé územie Slovenska. Pre okresy Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Nové Zámky a Komárno platí výstraha druhého stupňa pred búrkami, pre ostatné okresy vydal prvý stupeň.