Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Stred a väčšinu východného Slovenska môže v piatok potrápiť poľadovica

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výstraha je predbežne vydaná pre celý Žilinský kraj, pre väčšinu okresov v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji s výnimkou krajného východu.

Bratislava 29. decembra (TASR) - V piatok (30. 12.) môže potrápiť stred a väčšinu východného Slovenska poľadovica. Najnižší stupeň výstrahy má začať platiť od piatkovej polnoci do 9.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha je predbežne vydaná pre celý Žilinský kraj, pre väčšinu okresov v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji s výnimkou krajného východu. Tiež pre okresy Ilava, Považská Bystrica, Prievidza a Púchov.

Tvorba poľadovice podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako je napríklad doprava, pohyb osôb. "Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," spresnili.

Naďalej platí najnižší stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou v okrese Michalovce. "Vodná hladina na Latorici bude naďalej na úrovni prvého stupňa povodňovej aktivity," dodali.