Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

SHMÚ: Vietor môže potrápiť zväčša juhovýchod Slovenska aj v utorok

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Snehové jazyky a záveje sa môžu do stredajšieho (12. 1.) večera vyskytnúť v okresoch Snina, Humenné, Sobrance, Michalovce a Trebišov.

Bratislava 10. januára (TASR) - Silnejší vietor môže potrápiť zväčša juhovýchodnú časť Slovenska aj počas utorka (11. 1.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to upozorňuje na svojom webe. Východ Slovenska môžu potrápiť aj snehové jazyky a záveje.

Najnižšia výstraha pred vetrom sa týka takmer celého Košického kraja, tiež okresov Poprad, Prešov, Vranov nad Topľou a Brezno. Vietor môže podľa meteorológov krátkodobo dosiahnuť rýchlosť do 85 kilometrov za hodinu. Výstraha predbežne platí do utorkového večera.

V utorok sa môže od 4.00 do 13.00 h rozfúkať aj na hrebeňoch hôr v okresoch Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš a Brezno. SHMÚ informuje, že vietor môže miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 kilometrov za hodinu.

Snehové jazyky a záveje sa môžu do stredajšieho (12. 1.) večera vyskytnúť v okresoch Snina, Humenné, Sobrance, Michalovce a Trebišov. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozornili meteorológovia.

Do utorkového rána predbežne platí v okrese Michalovce hydrologická výstraha druhého stupňa pre možnú povodeň z topiaceho sa snehu a dažďa. Týka sa vodného toku Latorica.