Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

SHMÚ vydal na večer a noc výstrahy pred silným vetrom na horách

Ilustračné foto Foto: internet

Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Na viacerých miestach Slovenska sa počas štvrtkového večera a noci môže vyskytnúť silný vietor a tiež vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojej stránke.

Výstraha druhého stupňa pred silným vetrom na horách je vydaná počas noci pre okresy Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno. Platí od 20.00 h. až do piatka (24. 9.) 18.00 h. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu.

„Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozornil SHMÚ.

Výstrahy prvého stupňa pred silným vetrom či vetrom na horách platia pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Žilina, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, Komárno a Levice. Upozornenie je vydané rovnako od 20.00 h. až do piatka (24. 9.) 18.00 h. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.