Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

SHMÚ: Zrážky na východe Slovenska ráno ustali

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie SHMÚ očakáva v dolnej časti povodia Bodrogu vzostup z dotekania aj z ukrajinskej časti povodí.

Košice 15. októbra (TASR) - Zrážková činnosť začala na východnom Slovensku v noci slabnúť a do štvrtkového rána ustala. Tretí stupeň povodňovej aktivity ešte pretrváva v povodí Hornádu v piatich vodomerných staniciach, a to Jaklovce, Kysak, Košice, Košické Olšany a Ždaňa. TASR o tom informoval hovorca Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Ivan Garčár.

Na Latorici, Uhu, dolnom toku Laborca a Bodrogu je výrazný vzostup, na dolnom Hornáde a Bodve je ustálenosť pri vysokom vodnom stave. Na ostatných tokoch východného Slovenska je pokles až výrazný pokles vodných stavov,“ uviedol. Vodné stavy sú podľa neho ovplyvnené aj manipuláciami na vodných dielach (VD), čo sa týka vodomerných staníc pod VD na dolnom toku Hornádu a dolnom toku Laborca.

Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie SHMÚ očakáva v dolnej časti povodia Bodrogu vzostup z dotekania aj z ukrajinskej časti povodí. Na ostatných tokoch východného Slovenska očakáva ustálenosť až pokles vodných hladín.