Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Počasie

Popoludní začína od severu cez územie SR postupovať studený front

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Zrážky sa vyskytujú najmä v severnej polovici územia a presúvajú sa smerom na juh, píše SHMÚ.

Bratislava 19. februára (TASR) - V nedeľu popoludní začína od severu cez územie Slovenska postupovať studený front frontálnej vlny. Je oblačno až zamračené, len ojedinele je prechodne zmenšená oblačnosť. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Zrážky sa vyskytujú najmä v severnej polovici územia a presúvajú sa smerom na juh. "Je aj veterno, a to najmä na juhozápade, pod Tatrami a na horách. Na juhu je ešte veľmi teplo, a to až okolo 15 stupňov Celzia, naopak, na severe výrazne chladnejšie," uviedli meteorológovia.

V priebehu popoludnia očakáva SHMÚ výskyt zrážok na viacerých miestach. "Prevažovať bude dážď alebo prehánky, pričom snežiť bude spočiatku len vo vysokých horských polohách. Výnimočne môže aj zahrmieť a teda sa vyskytnúť búrka," poznamenali meteorológovia. Stále bude veterno, pričom vietor môže prechodne zosilnieť najmä pri prehánkach či prechode čiary studeného frontu. "Za frontom sa začne od severu výrazne ochladzovať a hranica sneženia klesne do večera na severe na okolo 500 metrov nad morom," uzavrel SHMÚ.