Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

Sicíliu a Kalábriu zasiahol medikán, ide o obdobu hurikánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dážď zaplavil aj niektoré z najznámejších ulíc a námestí v Catanii, čo spôsobilo výpadok prúdu v centre mesta.

Rím 26. októbra (TASR) - Sicíliu aj v utorok sužovala silná búrka, ktorá spôsobila záplavy v okolí Catanie. V meste samotnom tiekla ulicami voda. Podľa miestnych záchranárov prišli od pondelka o život najmenej dvaja ľudia. Správu priniesla agentúra Reuters.

Hovorca dobrovoľníckej organizácie Misericordia, ktorá pomáha polícii a hasičom, uviedol, že pod autom v meste Gravina objavili telo muža, ktoré tam zrejme priniesol prúd. V pondelok prišiel o život 67-ročný muž, ktorého auto zasiahli prívaly vody a blata. Jeho manželka je stále nezvestná.

Dážď zaplavil aj niektoré z najznámejších ulíc a námestí v Catanii, čo spôsobilo výpadok prúdu v centre mesta. Úrady už v pondelok v regióne zatvorili školy. Problémy hlási tiež miestna nemocnica, kde voda zaplavila jedno z oddelení.

Podľa talianskych meteorológov Sicíliu a Kalábriu zasiahol medikán, teda výrazná tlaková níž vznikajúca nad Stredomorím podobná hurikánu. Teplota mora je až o osem stupňov nad priemerom pre toto ročné obdobie. Nepriaznivé počasie má podľa predpovedí potrvať do štvrtka, prípadne piatka.