Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Počasie

Silný vietor spôsobil výpadky elektrickej energie najmä v Bratislave

Na snímke hasiči odstraňujú padnutý strom na budovu na Uránovej ulici pre silný vietor v Bratislave 27. januára 2024. Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Mimoriadny stav bol vyhlásený len v Bratislave, kde bolo dnes popoludní ešte 17 porúch na úrovni nízkeho napätia.

Bratislava 27. januára (TASR) - Na západnom Slovensku pre silný vietor zvýšený počet výpadkov elektrickej energie nezaznamenali, prípadné poruchy boli odstraňované priebežne. Mimoriadny stav bol vyhlásený len v Bratislave. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Západoslovenskej distribučnej Michaela Dobošová.

"Mimoriadny stav bol vyhlásený len v Bratislave, kde bolo dnes popoludní ešte 17 porúch na úrovni nízkeho napätia. V dôsledku ktorých bolo výpadkom elektrickej energie postihnutých vyše 750 odberných miest," priblížila Dobošová.

Predpokladá však, že v priebehu dnešného dňa budú poruchy odstránené a elektrická energia bude obnovená vo všetkých odberných miestach.

V Bratislavskom kraji mali hasiči 31 výjazdov


Hasiči evidujú v súvislosti s veterným počasím na celom Slovensku zvýšený počet zásahov. Najviac postihnutou oblasťou je Bratislavský kraj, kde mali 31 zásahov. Pre TASR to uviedla Jana Raková, vedúca oddelenia komunikačného a vnútorných záležitostí Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Druhý najväčší počet zásahov zaznamenalo Krajské riaditeľstvo HaZZ Trnava, kde bolo 11 zásahov, deväť zásahov mali v Žilinskom kraji. Tri zásahy evidujú hasiči v Prešovskom kraji a po jednom v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji.

"Najviac privolávaní boli k padnutým alebo vyvráteným stromom na ceste, kde dochádzalo k blokovaniu jazdných pruhov, uvoľneným strechám na budovách a bytových domoch," priblížila Raková.