Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

Sobotné ráno bolo miestami až rekordne studené

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po okraji mohutnej tlakovej výše sa do našej oblasti od východu dostal studený vzduch.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Sobotné ráno bolo na Slovensku studené, ojedinele až rekordne. Teplota miestami klesla až na mínus päť stupňov Celzia. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Po okraji mohutnej tlakovej výše sa do našej oblasti od východu dostal studený vzduch. V ňom sa v noci vyjasnilo a v lokalitách so slabým vetrom najmä na strednom a východnom Slovensku sa aj výrazne ochladilo, ojedinele až na mínus päť stupňov Celzia. SHMÚ najnižšie teploty v sobotu ráno zaznamenal vo Vernári (-5,5 stupňa Celzia), v Červenom Kláštore a v obci Huty (-5,4 stupňa Celzia), v Liptovskej Tepličke (-5,2 stupňa Celzia) a v obciach Ihľany a Torysky (-5 stupňov Celzia).

"Chladno nebolo len v horských dolinách, ale aj vo Východoslovenskej nížine. Stanica Orechová zaznamenala mráz -1,1 stupňa Celzia. Na niektorých staniciach bol dokonca prekonaný aj rekord minimálnej teploty platný pre dnešný deň, napríklad stanice Červený Kláštor, Liesek. Aj nedeľné ráno (10. 10.) bude studené," spresnil SHMÚ.