Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Cestári: Dopravu môže na niektorých miestach komplikovať sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dušan Hein

V horských oblastiach sa môže na vozovke nachádzať sneh. Na horskom priechode Látky-Prašivá si treba dať pozor na poľadovicu.

Bratislava 8. februára (TASR) - Cestári upozorňujú na silné sneženie s dohľadnosťou do 100 metrov v lokalitách Dechtáre, Liptovský Mikuláš - D1 a Podtureň. Silný vietor sa môže vyskytovať v oblasti Kremnice, Sedla Besník, Šurian, Gbeliec a Nových Zámkov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na stránke zjazdnost.sk.

Cesta v úseku Tatranská Štrba - Šuňava je uzavretá pre všetku dopravu z dôvodu tvorby snehových závejov. Snehové jazyky sa tvoria aj na cestách Hybe - Važec, Liptovský Mikluláš - Liptovské Matiašovce, Sedlo Besník a na otvorených úsekoch ciest v okolí Lipian. Trasa Srdiečko - Bystrá je zjazdná len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá.

V horských oblastiach sa môže na vozovke nachádzať sneh. Na horskom priechode Látky-Prašivá si treba dať pozor na poľadovicu. Horský priechod Donovaly je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Horské priechody Príslop, Šútovce a úsek cesty Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo sú v zimnej sezóne uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov.