Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Dopravu v stredu na viacerých úsekoch komplikuje počasie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Hornatejšie úseky ciest prvej až tretej triedy a niektoré úseky diaľnic i HP sú pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu.

Bratislava 2. februára (TASR) - Dopravu na Slovensku v stredu na viacerých úsekoch komplikuje počasie. Cestári vodičov varujú pred zníženou dohľadnosťou, poľadovicou i snehovými závejmi. Na diaľnici D1 v úseku Važec - Poprad je podľa Zelenej vlny RTVS obojsmerne znížená rýchlosť na 80 kilometrov za hodinu. Pre tvorbu snehových závejov je uzavretá cesta III/3061 Štrba - Šuňava.

Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk upozorňuje, že pre tvorbu snehových závejov je uzavretá cesta III/3061 Štrba - Šuňava. V okrese Komárno varuje pred poľadovicou. Zľadovatený sneh sa podľa SSC nachádza aj na horskom priechode (HP) Donovaly, na ceste I/59 Uľanka - Motyčky a na cestách III. triedy v oblasti Polkanová a Banská Bystrica.

Silné sneženie s dohľadnosťou do 100 metrov je cestárom hlásené z lokalít Banská Belá, Dovalovo, Zvolenská Slatina, Východná, Štrba, Detva, Klobušice, Námestovo, Zvolen-SSÚR, Vígľaš, Dobrá Niva, Banská Bystrica, Hronská Breznica, Stožok, Dolný Kubín, Kremnička, Stráže, Važec, Pastierske a Vrútky. "Pozor na tvorbu snehových závejov na ceste I/66 HP Besník a cestách I., II. a III. triedy v okolí Námestova," doplnila správa ciest.

Hornatejšie úseky ciest prvej až tretej triedy a niektoré úseky diaľnic i HP sú pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. "Na ceste III/3064 Svit - Tatranská Polianka a cestách III. triedy v obvode Námestovo až do päť až desať centimetrov," priblížilo SSC.

Cestári zároveň upozorňujú na uzáveru niektorých úsekov pre vozidlá nad desať metrov. Ide o HP Príslop (I/78), Šútovce (III/1774) a cestu I/64 Nitrianske Pravno (II/519) - Fačkovské sedlo. Rovnako je aktuálne pre väčšie vozidlá uzavretý aj HP Donovaly.

Cesty II/ 576 Banské - Herľany (HP Herlianske sedlo) a II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie sú v zimnom období neudržiavané a uzavreté pre všetku dopravu.