Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Počasie

Vodičov môže v niektorých lokalitách potrápiť nárazový vietor

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a severného územia SR sa na vozovkách vyskytuje vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu.

Bratislava 27. februára (TASR) - Vodiči by si mali dať pozor na nárazový vietor v lokalitách Trenčín, Machnáč, Jelšava a Michalovce. Taktiež aj na horskom priechode Sedlo Besník, kde sa tvoria aj snehové záveje. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Silné sneženie a znížená dohľadnosť do 100 metrov je v lokalite Horný Hričov. SSC zároveň pripomína, že cesta Hontianske Nemce - Tepličky je približne v kilometri 258 z dôvodu pretekania vody cez vozovku uzatvorená do odvolania. Obchádzka je možná po ceste Devičie - Kráľovce-Krnišov. Obchádzka neplatí pre nákladnú dopravu.

Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a severného územia SR sa na vozovkách vyskytuje vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky jeden až dva centimetre, ojedinele je to tri centimetre. Na cestách tretej triedy v obvodoch Kremnica a Žiar nad Hronom sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Čerstvý sneh sa vyskytuje na horskom priechode Podspády, miestami kašovitý sneh na horskom priechode Makov a Besník. Miestami utlačený sneh je podľa SSC na horskom priechode Huty a miestami zľadovatený sneh sa vyskytuje na HP Vrchslatina.