Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Počasie

Snehové jazyky môžu potrápiť okresy Sabinov a Prešov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Cesty I., II. a III. triedy majú povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach sa môže vyskytovať čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh.

Bratislava 23. januára (TASR) - Vplyvom silného vetra sa na otvorených úsekoch ciest vo vyšších polohách v okrese Sabinov a Prešov miestami vytvárajú snehové jazyky. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Snehové jazyky sa tvoria aj na cestách II/502, III/1275 a III/1276 v okrese Trnava. Cestári tiež upozorňujú, že v oblasti Lipian silno sneží a nárazový vietor spôsobuje dohľadnosť do 200 metrov.

Na cestách III. triedy v obvodoch Námestovo, Trstená, Haligovce a Spišská Stará Ves je sneh hrúbky päť až desať centimetrov. Treba si tiež dávať pozor na zľadovatený sneh na úsekoch ciest III. triedy v obvode Banská Bystrica.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú v nedeľu zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem úsekov R3 obchvat Trstenej a R3 Sedliacka Dubová - Široká, kde sa miestami nachádza vrstva kašovitého snehu.

Cesty I., II. a III. triedy majú povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach sa môže vyskytovať čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh. Na úseku cesty II/520 hranica okresov Čadca a Námestovo - Lokca a na cestách III. triedy v obvodoch Námestovo, Trstená, Haligovce, Spišská Stará Ves sa nachádza čerstvý až utlačený sneh hrúbky päť až desať centimetrov.

Povrch vozoviek horských priechodov (HP) na území Slovenska je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu. Na HP Šturec, Branisko, Besník, Klenov, Homôlka, Javorník, Soroška, Kremnické Bane, Vernár, Pezinská Baba, Skýcov, Vyšehrad, Herlianske Sedlo, Šútovce, Dargov, Biela Hora, Zbojská a Havran je povrch vozoviek suchý až mokrý.