Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Počasie

Tornáda a búrky si v Oklahome vyžiadali najmenej dvoch mŕtvych

Najmenej dvaja ľudia zahynuli v americkom štáte Oklahoma po tom, čo sa centrálnou časťou Spojených štátov prehnali v stredu 19. apríla 2023 neskoro večer búrky a tornáda Foto: TASR - AP

Približne 20.000 odberateľov zostalo v dôsledku počasia bez elektrickej energie.

Washington 20. apríla (TASR) - Najmenej dvaja ľudia zahynuli v americkom štáte Oklahoma po tom, čo sa centrálnou časťou Spojených štátov prehnali v stredu neskoro večer búrky a tornáda. Oznámili to miestne úrady, informuje TASR podľa štvrtkových správ agentúr AP a Reuters.

Americký národný meteorologický ústav NSW vydal varovania pred tornádami a silným búrkami pre štáty Oklahoma, Kansas a Iowa v stredu večer, pričom ľudí vyzval, aby si našli útočisko.

Podľa úradov si nepriaznivé počasie vyžiadalo najmenej dve obete v mestečku Cole v okrese McClain, asi 40 kilometrov južne od mesta Oklahoma City. Niekoľko ľudí tiež utrpelo rôzne tržné zranenia alebo modriny. Niektoré osoby museli hospitalizovať, avšak ich presný počet zatiaľ známy nie je.

Približne 20.000 odberateľov zostalo v dôsledku počasia bez elektrickej energie, uvádza webový portál poweroutage.us.

NSW predpovedal nepriaznivé počasie aj na štvrtok ráno a predpoludnie.

Búrky a tornáda zasiahli stred Spojených štátov len niekoľko týždňov po tom, čo v marci zničili tornáda mestečko Rolling Fork v americkom štáte Mississippi, čo si vyžiadalo 26 obetí na životoch.