Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

TORNÁDA V USA: Zasiahli viacero štátov, vyžiadali si aj ľudské životy

Auto prevrátené na streche pred zničenými domami po tom, ako sa touto oblasťou prehnalo tornádo v meste Arabi, v americkom štáte Louisiana 22. marca 2022. Foto: TASR/AP

Tornáda takisto poškodili aj viacero domov a ďalších budov.

Austin 22. marca (TASR) - Jedna osoba prišla o život a viac ako 20 utrpelo zranenia po tom, ako viacero tornád zasiahlo americké štáty Texas a Oklahoma. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP, ktorá sa odvoláva na zdroj z úradu krízového riadenia.

V štáte Texas na juhu USA v pondelok hlásili viacero tornád. Zranenia utrpelo viac ako desať osôb a jedna žena vo veku 73 rokov prišla o život. Úrady však viac podrobností neposkytli. Tornáda takisto poškodili aj viacero domov a ďalších budov.

Nepriaznivé počasie sa počas utorka presunulo nad územie štátov Louisiana a Mississippi. Úrady v utorok na väčšine územia týchto štátov vydali varovania.

Viac ako 90.000 domov a podnikov v Texase a Mississippi postihol výpadok dodávok elektrickej energie a mnohé školy obmedzili vyučovanie, píše AP.

Príslušník záchranných zložiek kráča okolo zničených domov po tom, ako sa touto oblasťou prehnalo tornádo v meste Arabi, v americkom štáte Louisiana 22. marca 2022.
Foto: TASR/AP


Tornádo v New Orleans si vyžiadalo najmenej jednu obeť



Tornádo v noci na stredu v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana ničilo domy a vyžiadalo si najmenej jednu obeť. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Americká Národná meteorologická služba (NWS) služba v utorok o 20.35 h miestneho času (streda 2.35 h SEČ) oznámila, že mesto New Orleans zasiahlo rozsiahle tornádo a obyvateľov vyzvala, aby vyhľadali úkryt.

Úrady z predmestia Arabi v New Orleans hlásili vážne škody na domoch. Záchranári pomáhajú obyvateľom, ktorí zostali uviaznutí vo svojich domoch. Najmenej jedna osoba prišla o život.

Guvernér Louisiany John Bel Edwards na Twitteri oznámil, že miestnym úradom pri vyhodnocovaní škôd pomáhajú aj štátne úrady.