Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Počasie

Biden schválil pomoc pre štát Tennessee zasiahnutý záplavami

Na snímke z vrtuľníka, ktorým si guvernér štátu Tennessee Bill Lee prezeral materiálne škody po ničivých povodniach v meste Waverly, americkom štáte Tennessee v nedeľu 22. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Silné dažde a záplavy, ktoré meteorológovia označili za "historické", postihli strednú časť tohto štátu na juhovýchode USA.

Washington 24. augusta (TASR) - Americký prezident Joe Biden vyhlásil, že americký štát Tennessee zasiahla "veľká katastrofa" v podobe záplav a schválil federálnu pomoc pre postihnutý okres Humphreys. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu. Pri povodniach v Tennessee prišlo cez víkend o život 21 ľudí.

Obyvatelia okresu Humphreys tak dostanú pomoc na zriadenie dočasných obydlí a opravy svojich poškodených domov a tiež sociálne pôžičky na finančné krytie nepoisteného majetku.

Silné dažde a záplavy, ktoré meteorológovia označili za "historické", postihli v sobotu strednú časť tohto štátu na juhovýchode USA. Voda zaplavila cesty, štátne diaľnice, mosty a stovky domov. Rozsiahle výpadky elektriny postihli tisíce ľudí. Vážna situácia bola najmä v okresoch Humphreys či Hickman.

Ako uvádza agentúra AP, podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) v okrese Humphreys spadlo v sobotu za necelých 24 hodín 43 centimetrov zrážok, čím bol doterajší rekord štátu Tennessee prekonaný o viac ako osem centimetrov.


Mapa znázorňuje 7-dňové pozorovanie zrážok v americkom štáte Tennessee.
Foto: TASR/AP