Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

V Holandsku našli telo ženy nezvestnej od ničivých povodní v Nemecku

Povodne v Nemecku, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Mŕtvolu nezvestnej ženy našli v Holandsku už pred niekoľkými týždňami, až koncom septembra však boli vyšetrovatelia schopní identifikovať ju pomocou vzoriek DNA.

Berlín 15. októbra (TASR) - Telo ženy, ktorá bola nezvestná od júlových ničivých povodní na západe Nemecka, našli pri holandskom meste Rotterdam. Oznámila to v piatok nemecká polícia s tým, že telo odplavila rieka Rýn až 300 kilometrov za nemecké hranice.

Mŕtvolu nezvestnej ženy našli v Holandsku už pred niekoľkými týždňami, až koncom septembra však boli vyšetrovatelia schopní identifikovať ju pomocou vzoriek DNA, informuje agentúra AFP.

Objavom tela sa počet obetí rozsiahlych povodní v Nemecku zvýšil na najmenej 182, pričom dvaja ľudia sú stále nezvestní.

Silné dažde vyvolali v júli záplavy v nemeckých spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Porýnie-Falcko, pripomína DPA. Voda strhávala domy, budovy a ďalšie stavby. Počas najhoršej vlny spadlo v oblastiach Ahr a Erft za jediný deň až 93 milimetrov zrážok.

Aj tri mesiace po katastrofe prebiehajú v postihnutých oblastiach rekonštrukčné práce a napriek blížiacej sa zime sa množstvo ľudí stále nemôže vrátiť do svojich domovov, píše AFP.

Podľa výsledkov rozsiahlej medzinárodnej štúdie zverejnenej v auguste je pravdepodobnosť smrtiacich záplav v Nemecku i Belgicku v dôsledku globálneho otepľovania až deväťkrát vyššia, píše AFP.