Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Počasie

V noci bolo poriadne chladno: Niekde sa teploty blížili k nule

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

V lokalite Dobšinskej ľadovej jaskyne namerali teplotu 1,3 stupňa Celzia, vo Vernári 2,3, v lokalite Huty 2,6 a Mlynky 2,7 stupňa Celzia.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Teplota v noci z utorka (8. 9.) na stredu klesla v niektorých lokalitách Slovenska pod štyri stupne Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Počas posledných dvoch nocí sme na území Slovenska zaznamenali výraznejší pokles teploty vzduchu. Aj keď boli obe noci z hľadiska nočného minima porovnateľne chladné, a to predovšetkým v horských dolinách, predsa len bolo počas uplynulej noci o málo chladnejšie," uviedli meteorológovia. Uplynulú noc zoslabol vietor na celom našom území. Teplota vzduchu tak podľa SHMÚ výraznejšie klesla aj na nížinách.

V lokalite Dobšinskej ľadovej jaskyne namerali teplotu 1,3 stupňa Celzia, vo Vernári 2,3, v lokalite Huty 2,6 a Mlynky 2,7 stupňa Celzia. Niečo cez tri stupne Celzia bolo v Oravskej Polhore, Polomke a Čiernom Váhu. Takmer štyri stupne Celzia namerali v lokalitách Smolník, Nálepkovo, Novoť, Vyšná Boca, Liptovská Teplička a Čierny Balog - Dobroč.