Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Počasie

V okrese Levice platí najvyššia výstraha pred povodňou

Ilustračné foto Foto: TASR

Hydrologické výstrahy vydal SHMÚ pre veľkú časť územia Slovenska, zvýšený stupeň platí na severozapáde SR, v oblasti Šariša i na území Banskobystrického kraja.

Bratislava 9. júna (TASR) - V okrese Levice platí od 13.30 h najvyšší stupeň výstrahy pred prívalovou povodňou. V aktualizácii hydrologickej situácie o tom informoval na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Výstraha 3. stupňa pre územie Levice-západ zatiaľ platí do 18.30 h. "Vzhľadom na opakované prívalové zrážky pri búrkach a nasýtenosť povodí predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín s možnosťou prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity, najmä na ľavostranných prítokoch dolného Hrona," spresnil SHMÚ.

Hydrologické výstrahy vydal pre veľkú časť územia Slovenska, zvýšený stupeň platí na severozapáde SR, v oblasti Šariša i na území Banskobystrického kraja.

Riziko povodní súvisí s intenzívnou zrážkovou a búrkovou činnosťou. Na celom Slovensku platí do 18.00 h výstraha 2. stupňa pred silnými búrkami spojenými s prudkým lejakom, krúpami i nárazmi vetra.