Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

V piatok môže miestami nasnežiť aj 10 cm, pozor pred poľadovicou

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Poľadovica sa môže vyskytovať v okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Výstraha je predbežne platná do soboty (19. 11.) 9.00 h.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Počas piatka platia na Slovensku výstrahy pred snežením, hmlou, ale aj poľadovicou. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe s tým, že v niektorých okresoch môže napadnúť desať centimetrov snehu.

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa očakáva v polohách nad 500 metrov ojedinele výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať centimetrov nového snehu. "Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb)," uviedli meteorológovia. Výstraha platí v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Žilinského kraja do 17.00 h, v okresoch na východe Slovenska do 21.00 h.

Poľadovica sa môže vyskytovať v okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Výstraha je predbežne platná do soboty (19. 11.) 9.00 h.

V okresoch Myjava, Piešťany, Senica, Trnava, Pezinok, Malacky, Bratislava a Senec sa v piatok doobeda očakáva ojedinele výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," poznamenal SHMÚ. Výstrahy prvého stupňa pred výskytom hmiel platia do 12.00 h.