Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

ZHODILO AJ STRECHU: V Rimavskej Sobote odstraňujú škody po búrke

Snímka po búrke v Rimavskej Sobote. Foto: Facebook Hasičský a záchranný zbor

Silný vietor zhodil strechu z futbalového štadióna i z budovy teoretického vyučovania SOŠ technickej a agropotravinárskej. Študenti dostali v piatok pre havarijný stav riaditeľské voľno.

Rimavská Sobota 10. júna (TASR) – V Rimavskej Sobote od ranných hodín odstraňujú škody, ktoré v meste vo štvrtok (9. 6.) popoludní spôsobila silná búrková smršť. Na Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej a agropotravinárskej, kde silný vietor strhol časť strechy, dostali žiaci riaditeľské voľno.

Ako pre TASR uviedol zástupca primátora Jozef Tóth, ešte vo štvrtok boli v podvečerných a večerných hodinách odstránené popadané stromy na hlavných dopravných ťahoch. Neprejazdná po búrke ostala napríklad Jesenského či Malohontská ulica. V odstraňovaní ďalších škôd pokračujú v piatok mestské technické služby.

"Dnes od rána sme vonku a odstraňujeme polámané konáre a menšie stromy, veľa ich je napríklad v Záhrade 1. mája. Dva veľké stromy spadli aj na cintoríne, pričom poškodili aj niekoľko hrobov," priblížil pre TASR riaditeľ technických služieb Tibor Barto.


Silný vietor, ktorý sa spolu s dažďom prehnal Rimavskou Sobotou, spôsobil v meste aj väčšie materiálne škody. Strechu zhodil z futbalového štadióna i z budovy teoretického vyučovania SOŠ technickej a agropotravinárskej. Študenti dostali v piatok pre havarijný stav riaditeľské voľno.

"Keďže hlásia ďalšie dažde, zabezpečili sme na dočasné zakrytie strechy plachty. Ak to ostane nezakryté, hrozí, že sa znehodnotí aj ďalší majetok," uviedla pre TASR riaditeľka školy Dagmar Vašová. Ako dodala, vietor strhol časť strešnej krytiny s rozmermi približne 20 krát 30 metrov, tá následne spadla do blízkosti hlavného vchodu.