Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Počasie

V sobotu bolo opäť najteplejšie na Orave, a to 21 stupňov Celzia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Meteorológovia podotkli, že najchladnejšie zo staníc s nadmorskou výškou do 1000 metrov nad morom bolo v obci Zlatá Baňa v okrese Prešov, nachádzajúcej sa na úpätí Slanských vrchov.

Bratislava 29. októbra (TASR) - V sobotu bolo opäť najteplejšie na Orave, a to 21 stupňov Celzia. Nad Slovenskom sa nachádzala tlaková výš a po jej zadnej strane prúdil od juhozápadu do strednej Európy veľmi teplý vzduch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Na viacerých miestach sme tak zaznamenali silnú teplotnú inverziu a vyskytovala sa nízka oblačnosť a hmly," priblížili meteorológovia. Menej oblačnosti bolo podľa nich opäť vo vyšších polohách, najmä na severe územia. Podotkli, že najchladnejšie zo staníc s nadmorskou výškou do 1000 metrov nad morom bolo v obci Zlatá Baňa v okrese Prešov, nachádzajúcej sa na úpätí Slanských vrchov.

"Aj v nedeľu (30. 10.) očakávame podobný charakter počasia s inverziou. Najteplejšie by malo byť opäť vo vyšších polohách v centrálnej časti Slovenska alebo na severe," doplnilo SHMÚ. Spresnili, že v nižšie položených dolinách a kotlinách, ako aj v nížinách bude väčšinou zamračené a hmlisto s maximom teploty zväčša do 15 stupňov Celzia.