Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Počasie

V Šuňave je 3. stupeň povodňovej aktivity,v 12 obciach platí 2. stupeň

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Druhý stupeň aktuálne platí v obciach Valaská Belá, Košické Podhradie, Oravská Jasenica, Liptovský Mikuláš, Beňadiková i Teplička nad Váhom.

Bratislava 21. februára (TASR) - V obci Šuňava v okrese Poprad aktuálne platí tretí stupeň povodňovej aktivity v súvislosti s oteplením, nadmerným topením snehu a zvýšeným úhrnom zrážok. V 12 obciach zároveň platí druhý stupeň povodňovej aktivity. TASR o tom informovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR.

Druhý stupeň aktuálne platí v obciach Valaská Belá, Košické Podhradie, Oravská Jasenica, Liptovský Mikuláš, Beňadiková i Teplička nad Váhom. Tiež v Banskej Bystrici, Dolinke, Veľkej Vsi nad Ipľom a Malej Ide. Rovnako aj v obci Stebnícka Huta a Spišská Teplica.

"Zaplavené boli zväčša miestne komunikácie či dvory a nižšie položené časti rodinných domov, pričom boli znečistené nánosmi bahna, štrku a kameňa," informuje rezort. Pri záchranných prácach podľa neho išlo najmä o prečistenie priepustov, zachraňovanie majetku obcí a ich obyvateľov a odstraňovanie naplavenín.