Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Počasie

V Trebišove platí 2. stupeň výstrahy pred povodňou z topenia snehu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre Banskú Bystricu, Prešov, okresy Trebišov a Pezinok platí naďalej upozornenie na vznik smogovej situácie pre prachové častice PM10, pričom potrvá až do odvolania.

Bratislava 25. februára (TASR) – V okrese Trebišov v povodí rieky Roňava platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z topenia snehu. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

"Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodí Roňavy a oteplenie je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uvádzajú meteorológovia. Hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňou z topenia snehu platí v okrese Trebišov v lokalitách bez Roňavy, Košice-okolie a Sabinov.

Pre Banskú Bystricu, Prešov, okresy Trebišov a Pezinok platí naďalej upozornenie na vznik smogovej situácie pre prachové častice PM10, pričom potrvá až do odvolania. Príčinami smogovej situácie sú podľa meteorológov vysoké emisie prachových častíc PM10 z vykurovania pevným palivom a ďalších lokálnych zdrojov, ako aj nepriaznivé rozptylové podmienky v dôsledku polohy v horskej doline.