Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Víkendové búrky zamestnali hasičov v Trnavskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Najviac boli zamestnaní príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Piešťanoch.

Trnava 5. októbra (TASR) – Spolu 30 výjazdov hasičov si vyžiadala nepriaznivá poveternostná situácia v Trnavskom kraji počas uplynulého víkendu. Z nich polovicu vykonali profesionálni a polovicu dobrovoľní hasiči. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Mária Zaťková.

Pri zásahoch išlo predovšetkým o odstraňovanie spadnutých stromov z cestných komunikácií, z osobných motorových vozidiel, odčerpávanie vody a odstraňovanie nánosov bahna z miestnych komunikácií. Najviac boli zamestnaní príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Piešťanoch, ktorí mali päť zásahov. Štyri zásahy absolvovali hasiči zo Skalice, tri zo Senice, dva z Dunajskej Stredy a jeden z Galanty. "Spolu zasahovalo 42 profesionálnych hasičov a bolo nasadených 15 kusov hasičskej techniky," uviedla Zaťková. Závažnejšie kolízie neboli podľa nej v súvislosti s búrkovou činnosťou zaznamenané, neprišlo k poškodeniu zdravia osôb ani rozsiahlejším škodám na majetku.

Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Šamorín, Borský Svätý Jur, Zlaté Klasy, Michal na Ostrove, Ňárad, Prievaly, Jaslovské Bohunice, Horný Bar, Moravany nad Váhom, Sládkovičovo, Drahovce a Rohovce vykonali celkom 15 výjazdov, pri ktorých zasahovalo 54 členov dobrovoľných hasičských zborov a bolo nasadených 15 kusov techniky.