Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Husté sneženie skomplikovalo dopravu v niektorých častiach Británie

Na archívnej snímke zo 4. januára 2022 čerstvo napadnutý sneh na obchvate pri meste Hexham na juhu Anglicka. Foto: TASR/AP

Pre intenzívne sneženie viacerí motoristi v Škótsku uviazli na cestách.

Londýn 7. januára (TASR) - Husté sneženie v niektorých oblastiach Spojeného kráľovstva spôsobilo v piatok značné problémy v doprave. Informovala o tom stanica BBC.

Až do polnoci platia varovania pred poľadovicou pre veľkú časť Škótska, severné Anglicko i Severné Írsko. Meteorológovia varovali pred dažďom so snehom, krupobitím a snehovými prehánkami.

Pre intenzívne sneženie viacerí motoristi v Škótsku uviazli na cestách. Dve tamojšie školy zostali zatvorené najmä v dôsledku dopravných komplikácií, zatiaľ čo ďalšie školy posunuli začiatok vyučovania na neskôr.

Vo štvrtok ráno v obci Topcliff v grófstve North Yorkshire v Anglicku namerali najnižšiu tohtoročnú teplotu mínus osem stupňov Celzia, informovala spravodajská stanica Sky News.

Počas víkendu by sa poveternostné podmienky mali zmierniť. Podľa predpovedí sa vo všetkých častiach Spojeného kráľovstva v sobotu očakáva vlhké a veterné počasie, pričom vo väčšine oblastí sa pravdepodobne vyskytne silný dážď.