Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

Výdatné zrážky budú pokračovať aj v stredu, na horách silnejšie zafúka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe upozorňuje na výstrahu tretieho stupňa pred dažďom, ktorá naďalej platí pre okresy Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Výdatné zrážky na celom území Slovenska majú pokračovať počas noci a aj v stredu (14. 10.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe upozorňuje na výstrahu tretieho stupňa pred dažďom, ktorá naďalej platí pre okresy Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie. Pre tieto okresy a okres Prievidza naďalej platí aj výstraha tretieho stupňa pred povodňami.

Druhý stupeň výstrahy pred dažďom a povodňami vydali meteorológovia pre okresy stredného a severného Slovenska vrátane stredného i horného Považia, Liptova, Kysúc a Oravy a pre niektoré okresy na východe územia. Prvý stupeň výstrahy platí pre zvyšné okresy západného Slovenska a okresy na východe územia.

Od stredy 12.00 h vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad.