Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Počasie

ZIMA JE TU. Pozor na dážď, poľadovicu, sneženie aj vietor na horách

Na archívnej snímke žena vo fujavici ide k zastávke MHD v Košiciach na Kuzmányho ulici. Foto: TASR - Milan Kapusta

V okrese Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín môže byť podľa SHMÚ vietor na horách. Taktiež platí výstraha do 21.00 h.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Na Slovensku sa v piatok môže vyskytnúť dážď, poľadovica, sneženie aj vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého stupňa, informuje o tom svojom webe.

Výstraha pred dažďom platí od 15.00 h do soboty (10. 12.) 6.00 h pre okresy Snina, Sobrance a Michalovce. SHMÚ tam očakáva úhrn zrážok 25 až 30 milimetrov.

Sneženie sa môže vyskytnúť najmä v celom Žilinskom kraji, takmer celom Banskobystrickom kraji, okresoch Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča a Poprad. Výstraha platí v piatok do polnoci. "Miestami v polohách od približne 500 metrov sa očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 až 20 centimetrov nového snehu," priblížili meteorológovia.

Poľadovica hrozí v takmer celom Žilinskom kraji, v okresoch Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Banská Štiavnica, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Zvolen a Žiar nad Hronom. SHMÚ preto vydal výstrahu do soboty 10.00 h.

V okrese Brezno, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín môže byť podľa SHMÚ vietor na horách. Taktiež platí výstraha do 21.00 h.