Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka

Práve teraz

Slovensko čaká v najbližších dňoch obdobie zrážok. Snežiť bude v prvej
polovici budúceho týždňa postupne už len vo vyšších polohách, na východnom Slovensku však môže snežiť aj nižšie. Vyplýva to z údajov, ktoré na sociálnej sieti zverejnil SHMÚ.

Wall Street má za sebou šiesty týždenný nárast po sebe.
Širší index S&P 500 v piatok (8. 12.) uzavrel najvyššie v tomto roku. Americké akcie podporili solídne údaje z ekonomiky USA.

Ukrajina v sobotu skritizovala rozhodnutie Medzinárodného
olympijského výboru (MOV), ktorý povolil ruským a bieloruským športovcom súťažiť na budúcoročných olympijských hrách v Paríži.

Život 19-ročného chodca si vyžiadala tragická dopravná nehoda,
ktorá sa stala v piatok (8. 12.) na ceste I/59 v Tvrdošíne. Nákladný automobil návesom zachytil mladíka, ktorý svojim zraneniam na mieste podľahol.

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara obsadil tretie
miesto vo finále juniorskej Grand Prix v Pekingu. V sobotňajších voľných jazdách si udržal priečku z krátkeho programu a dokopy nazbieral 213,26 bodov.

Úvod

V súvislosti s celoštátnymi zmenami cestovných poriadkov príde
od nedele (10. 12.) aj k zmenám v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). K zmenám príde v rámci železničnej dopravy i regionálnej autobusovej dopravy.

Dve novinárky, ktoré pokrývali protesty proti prezidentovi
Alexandrovi Lukašenkovi, zadržali v piatok v Bielorusku, uviedla tamojšia asociácia novinárov. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej ide ďalší zo zásahov proti disentu v krajine.

Slovenské florbalistky zvíťazili v sobotňajšom zápase skupiny
o 5. až 8. miesto na majstrovstvách sveta nad Lotyšskom 6:4. Na šampionáte v Singapure si tak zahrajú o konečnú piatu priečku proti lepším zo súboja medzi Poľskom a Dánskom.

Najmenej traja ľudia zahynuli v dôsledku požiaru, ktorý v piatok
neskoro večer vypukol v nemocnici v talianskom meste Tivoli neďaleko metropoly Rím. Evakuovať museli 200 pacientov, informuje TASR podľa agentúry APA.

V slovenských pohoriach platí v sobotu mierne lavínové nebezpečenstvo
zodpovedajúce druhému stupňu päťdielnej medzinárodnej stupnice. Informoval o tom Martin Bešinský zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby (HZS) v Liptovskom Hrádku.

Americký herec Ryan O'Neal, známy z kultového filmu "Love Story"
(1970), za ktorý bol nominovaný na Oscara, zomrel v piatok vo veku 82 rokov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP, pre ktorú to potvrdil hercov syn.

Bulharský parlament piatok schválil poskytnutie nového balíka
vojenskej pomoci Ukrajine. TASR správu prebrala od agentúry AP.

Úrady začali v piatok s odstraňovaním následkov povodní a
masívneho výbuchu, ktorý v predchádzajúci deň zranil takmer 180 ľudí. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Súd v piatok odsúdil na doživotie šestnásťročného chlapca,
ktorý vlani zastrelil štyroch a zranil ďalších spolužiakov na škole v americkom štáte Michigan. TASR prevzala správu z agentúry AP.

Viac ako tucet členských štátov Svetovej zdravotníckej organizácie
(WHO) predložilo v piatok návrh rezolúcie, ktorou vyzvali Izrael, aby rešpektoval svoje záväzky vyplývajúce z medzinárodného práva a chránil humanitárnych pracovníkov v Pásme Gazy.

Vyjednávači členských štátov Európskej Únie (EÚ) a Európskeho
parlamentu (EP) sa v piatok dohodli na prvých komplexných pravidlách na svete upravujúcich umelú inteligenciu. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a AP.

Medzinárodná agentúra Fitch Ratings znížila ratingové hodnotenie
Slovenska na A- so stabilným výhľadom. Jej predchádzajúce hodnotenie bolo na úrovni A s negatívnym výhľadom. Informovalo o tom v piatok Ministerstvo financií (MF) SR.

Súd vo Francúzsku v piatok uznal šiestich tínedžerov
vinnými v súvislosti s brutálnou vraždou stredoškolského učiteľa Samuela Patyho z roku 2020, ktorá šokovala krajinu. Súd tínedžerom vymeral niekoľkomesačné podmienečné tresty.

Biely dom zosmiešnil piatkové oznámenie ruského prezidenta
Vladimira Putina, že vo voľbách v roku 2024 sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Podľa Bieleho domu je totiž veľmi nepravdepodobné, že výsledok volieb bude ohrozený.

Futbalisti SSC Neapol v základnej zostave so slovenským
stredopoliarom Stanislavom Lobotkom prehrali v piatkovom šlágri 15. kola talianskej ligy na ihrisku Juventusu Turín 0:1.