Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf

Práve teraz

Taliansky minister kultúry Gennaro Sangiuliano údajne odmieta
žiadosť nemeckej Zbierky štátnych starožitností v Mníchove o vrátenie antickej sochy, ktorá stelesňovala Hitlerovu predstavu o árijskej estetike. TASR správu prevzala z agentúry AP.

V izraelskom Tel Avive sa v sobotu večer znova ozval raketový poplach.
V centre mesta bolo počuť viacero tlmených výbuchov. Išlo o prvý raketový útok na Tel Aviv od piatkového konca prímeria v Pásme Gazy, informovala agentúra DPA, od ktorej TASR správu prevzala.

Pri nedeľnom bombovom útoku na katolíckej omši na južných
Filipínach zahynuli najmenej traja ľudia a ďalších sedem utrpelo zranenia, uviedli úrady. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Francúzska polícia zatkla muža, ktorý v sobotu večer zaútočil
na okoloidúcich v centre Paríža pri Eiffelovej veži. Útočník dobodal na smrť nemeckého turistu a dvoch ďalších zranil, uviedol francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin.

Na celom Slovensku treba v noci a nedeľu ráno (3. 12.) počítať
s poľadovicou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pre všetky okresy. Platí do nedele 8.00 h.

Úvod

Cestu druhej triedy medzi Hutami a Liptovskými Matiašovcami
v okrese Liptovský Mikuláš rekonštruovali zhruba za 400.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Na pražskom Staromestskom námestí sa v sobotu konalo
slávnostné rozsvietenie vianočného stromu. Svietiť bude do 6. januára, vždy od 10.00 h až do 01.00 h rannej. Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.

Nepriaznivé počasie zapríčinilo zrušenie aj druhého zjazdu
Svetového pohára alpských lyžiarov v americkom stredisku Beaver Creek. Sobotňajšia súťaž sa nemohla uskutočniť pre silný vietor. Informovala o tom agentúra APA.

Prvá dáma Ukrajiny Olena Zelenská pre britský týždenník Economist
povedala, že nechce, aby bol jej manžel Volodymyr Zelenskyj v budúcnosti znova prezidentom. Správu priniesli aj online noviny Ukrajinska pravda.

Bratislavská polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní
po štvorročnom Tomášovi Belkovi z Bratislavy. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Jeden civilista zahynul v sobotu pri ruskom ostreľovaní mesta
Časiv Jar v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Uviedlo to ukrajinské ministerstvo vnútra, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 nastalo v sobotu pri pobreží
ostrova Mindanao na juhu Filipín. Vydali po ňom varovanie pred prívalovými vlnami cunami, informuje TASR s odvolaním sa na agentúru AP.

Na diaľnici D3 pri Čadci smerom do Poľska havaroval kamión. Úsek
je uzavretý od 39. po 45. kilometer. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

Do palestínskeho Pásma Gazy doručili v sobotu zúfalo potrebné
dodávky humanitárnej pomoci, teda deň po tom, čo boli zastavené, oznámil palestínsky Červený polmesiac. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Polícia varuje pred šíriacimi sa podvodnými SMS, ktoré
obsahujú neznámy link. Apeluje na ľudí, aby naň neklikali. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

Slovenská futbalová reprezentácia zarobila postupom na ME 2024
v Nemecku 9,25 milióna eur. O výške prémií informovala Európska futbalová únia (UEFA) pred sobotňajším žrebom finálového turnaja.

Zdravotný stav pápeža Františka, ktorý má zápal pľúc, sa zlepšuje,
ale nedeľné posolstvo prečíta pre istotu vo vnútri svojej rezidencie, oznámil v sobotu Vatikán. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters.

Vláda by mala schváliť návrh štátneho rozpočtu (ŠR) v stredu 6.
decembra. Deficit ŠR v roku 2024 bude nižší ako v roku 2023, zachované budú však sociálne štandardy. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

Predstavitelia izraelskej rozviedky Mosad pricestovali v sobotu do
Dauhy na rokovania so sprostredkovateľmi z Kataru o obnovení pokoja zbraní v Pásme Gazy.

Po Ždiari v sobotu otvorili ďalšie stredisko aj vo Vysokých
Tatrách. Na Štrbskom Plese uviedli do prevádzky prvé zjazdovky v spodnej časti.