Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka

Práve teraz

Od januára do marca tohto roka zbankrotovalo 2038 dlžníkov. V
druhom štvrťroku ich bolo v porovnaní s tým predchádzajúcim o 30 % viac, keď zbankrotovalo 2660 Slovákov. V prvých šiestich mesiacoch tohto roka zbankrotovalo 4698 ľudí.

Policajti z Trenčína žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po dvoch
mužoch, Marošovi Breznickom z Nemšovej a Marošovi Frandoferovi z Bardejova. Na oboch je vydaný európsky príkaz na zatknutie. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Kuzmová.

Rýchlosťou 118 kilometrov za hodinu jazdil v mestskej časti
Liptovského Mikuláša-Demänovej 43-ročný muž na elektrickej kolobežke. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Takmer 50 percent ruských strát na životoch zrejme zapríčiňuje
"primitívna" prvá pomoc a pomalé evakuácie zranených, uviedlo v pondelok britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na zistenia tajných služieb.

Takmer 50 percent ruských strát na životoch zrejme zapríčiňuje
"primitívna" prvá pomoc a pomalé evakuácie zranených, uviedlo v pondelok britské ministerstvo obrany s odvolaním sa na zistenia tajných služieb.

Úvod

Severoatlantická aliancia (NATO) sa chystá odstrániť významnú
prekážku na ceste Ukrajiny k členstvu v NATO, uviedol v pondelok nemenovaný západný predstaviteľ. Informáciu priniesol aj šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba.

Novela zákona o Environmentálnom fonde nadobudla počas uplynulého
týždňa účinnosť. Niektoré procesy v Envirofonde majú byť efektívnejšie a rýchlejšie. V rámci mimoriadnych environmentálnych situácií bude možné financovať kalamitný výskyt hmyzu a zosuvy pôdy.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na
Špecializovaný trestný súd návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným exšéfom finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernardom S.

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier pricestoval v pondelok s
manželkou na svoju prvú oficiálnu návštevu Luxemburska, kde ho privítali veľkovojvoda Henrich I. a veľkovojvodkyňa Maria Teresa. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry DPA.

Na centrálnych príjmoch v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) v
pondelok ošetrili desiatky pacientov so zdravotnými ťažkosťami spôsobenými zvýšenými teplotami. Pre TASR to potvrdila Eva Kliská.

Imatrikuláciami sa začal 16. ročník Prešovskej detskej univerzity.
Počas týždňa čaká 263 detí program zameraný na 30. výročie vzniku Slovenskej republiky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Anna Polačková.

Rusko by mohlo počas summitu NATO v litovskom Vilniuse tento týždeň
podniknúť provokačné operácie zo vzduchu alebo s využitím migrantov, aby zvýšilo napätie na hranici. Povedal to vysokopostavený predstaviteľ poľských bezpečnostných zložiek Stanislaw Žaryn.

Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol so zakladateľom ruskej
žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenijom Prigožinom niekoľko dní po tom, čo Prigožin podnikol so svojimi bojovníkmi ozbrojenú vzburu proti ruskému vojenskému vedeniu. V pondelok to potvrdil Kremeľ.

Prezidentský palác sa po roku znova otvorí pre verejnosť.
V piatok (14. 7.) privíta záujemcov na dni otvorených dverí. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Druhú etapu obchvatu Brezna by chceli sprejazdniť začiatkom
septembra. Stavba, ktorá mala byť dokončená už pred niekoľkými mesiacmi, sa predražila o takmer 100 %. Dôvodom bol zosuv svahu v dĺžke približne 500 metrov.

Na západnom a severnom Slovensku sa môžu poobede vyskytnúť
búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Ankara podporí vstup Švédska do NATO, ak Európska únia
"otvorí cestu" k vstupu Turecka do EÚ, vyhlásil v pondelok turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje opäť na viacero
nebezpečných kozmetických výrobkov. Do systému Safety Gate Rapex ich nahlásili kontrolné orgány v Česku, Švédsku, Taliansku a na Malte.

Výhľad priemyslu na nadchádzajúce mesiace naďalej nie je optimistický.
Uviedol to analytik UniCredit Bank Ľubomír Koršňák v komentári k údajom o májovej priemyselnej produkcii, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.