Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Osobné auto sa zrazilo so žeriavom, vodič nehodu neprežil

Vážna dopravná nehoda, pri ktorej opäť vyhasol ľudský život, sa stala 28. augusta 2014 krátko po 06.00 h v Michalovskom okrese. FOTO TASR/KRPZ Košice

Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Michalovce 28. augusta (TASR) – Vážna dopravná nehoda, pri ktorej opäť vyhasol ľudský život, sa stala dnes krátko po 06.00 h v Michalovskom okrese. Krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó informoval, že 61-ročný Michalovčan, viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia smerom od obce Strážske na Vranov nad Topľou.

„Na Riedkom vrchu v pravotočivej zákrute na mokrej vozovke pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, vlastnostiam vozidla a svojim schopnostiam a s vozidlom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil so žeriavom, ktorý viedol 63-ročný vodič z Humenného,“ objasnil Szabó. Pri dopravnej nehode vodič Octavie utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol.

Vodič žeriava neutrpel žiadne zranenia a alkohol u neho zistený nebol. „U nebohého muža bude vykonaná pitva. Škody na vozidlách boli vyčíslené na 5000 eur,“ dodal hovorca s tým, že poverený príslušník Policajného zboru SR začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.



Obeť si vyžiadala aj nehoda pri Huncovciach

Hasiči z Kežmarku boli tesne pred 15.00 h vyslaní k dopravnej nehode osobného motorového vozidla a nákladného automobilu, ktorá sa stala na štátnej ceste číslo 1/67 v katastri obce Huncovce, okres Kežmarok. Pri dopravnej nehode bola podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru usmrtená jedna osoba.

"Hasiči momentálne vyslobodzujú ďalšiu zakliesnenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. Cestná komunikácia je uzavretá v oboch smeroch," dodala Farkasová. Obchádzka vedie cez Kežmarok, Ľubicu a Vrbov, premávku na mieste riadi polícia.