Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V rekreačnej zóne v Bardejove pribudol Pumptrack – Bike park

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Obnovený areál bude slúžiť zároveň na organizovanie medzinárodných podujatí a pretekov, uviedol riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

Bardejov 16. mája (TASR) - V rekreačnej zóne na Toplianskej ulici v Bardejove pribudla v uplynulých dňoch nová dráha Pumptrack – Bike park. Celkové náklady predstavujú približne 37.000 eur, z čoho väčšia časť je dotácia Ministerstva dopravy a výstavby SR a zvyšok financovalo mesto Bardejov.

"Pumptrack – Bike park je ďalšou exteriérovou atrakciou mesta, ktorej cieľom je prilákanie návštevníkov zo širšieho regiónu a podporenie cestovného ruchu v okrese Bardejov a regióne Šariš, a to vo všetkých vekových kategóriách. Obnovený areál bude slúžiť zároveň na organizovanie medzinárodných podujatí a pretekov," uviedol riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

V spomenutej lokalite pribudli i lavičky, odpadkové koše, informačné tabule a mapy s atrakciami v meste Bardejov a okolí. Povrch dráhy bol upravený a zhutnený kameninou a hlinou. Vo finálnej fáze aj asfaltom.

"Nový umelo vytvorený okruh má asfaltovú úpravu a je vhodný pre jazdu na bicykli, kolobežke, skateboarde či korčuliach. Celá dráha je postavená tak, že je možné prejsť ju bez šľapania či odrážania. Cyklista nepedáluje, ale ´pumpuje´ telom. Okruh je tvorený vlnami a klopenými zákrutami, ktoré umožňujú udržiavať a zvyšovať rýchlosť. Dráha je určená pre všetky vekové kategórie a pre rôzne úrovne jazdenia," vysvetlil Jančošek s tým, že príprava projektu trvala šesť mesiacov.

Vlani bol na Toplianskej ulici obnovený i schátraný skatepark. Vynovili v ňom zničene lavičky, stoly, osvetlenie a chátrajúci altánok, ktorý slúžil ako miesto odpočinku a relaxu pre návštevníkov a športovcov, predovšetkým pre skaterov, bikerov a kolobežkárov.