Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

V Bardejovských kúpeľoch prebieha rekonštrukcia liečebných domov

V súčasnosti sa opravujú liečebné domy Fontána a Lívia, malo by sa začať aj s výstavbou hotela Alexander.

Bardejov 3. marca (TASR) – V Bardejovských kúpeľoch začiatkom tohto roka kompletne zrekonštruovali vstupnú halu s barom a vymenili tri výťahy v Kúpeľnom dome, kde prebiehajú všetky procedúry. V súčasnosti sa opravujú liečebné domy Fontána a Lívia.

Ako informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková, rekonštrukcia vstupnej haly v Kúpeľnom dome si vyžiadala 55.000 eur a rekonštrukcia liečebných domov Fontána a Lívia je naplánovaná za 400.000 eur. Obidva domu budú klientom k dispozícií koncom mája.

V tomto roku by sa v kúpeľoch malo začať aj s výstavba hotela Alexander (rekonštrukcia bývalého Minerálu). V roku 2013 podľa Šatankovej Bardejovské kúpele celkovo preinvestovali 2,342 milióna eur. Najväčšou investíciou bola komplexná rekonštrukcia dvoch poschodí Balneoterapie s poliklinikou za 1,3 milióna eur a dvoch poschodí v secesnom liečebnom dome Astória za 200.000 eur. 

Za posledné štyri roky si rekonštrukcia vyžiadala 6 miliónov eur

Ostatné investície zahŕňali rekonštrukciu vstupnej haly s barom v Kúpeľnom dome, kde museli uhradiť zálohu za tri výťahy, rekonštrukciu izieb v liečebnom dome Astória a Fontána, úpravy na tenisových kurtoch, jaccuzzi vo wellness a iné. Za posledné štyri roky investovali Bardejovské kúpele do rekonštrukcií ubytovacích zariadení a prístrojovej techniky spolu necelých 6 miliónov eur.

"Naším cieľom je neustále zvyšovať štandard poskytovaných služieb a zatraktívniť kúpele. Klienti sú čoraz náročnejší a očakávajú ubytovanie i služby na špičkovej úrovni. Vzhľadom na prevažujúci počet samoplatcov je to dlhodobý trend, ktorému sa museli prispôsobiť všetky kúpele, ktoré si chcú zachovať konkurencieschopnosť. Vyžaduje si to neustále finančné prostriedky na investície, kam smerujú všetky voľné vytvorené zdroje,"konštatovala Šatanková.

Bardejovské kúpele sa rozprestierajú na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti, ktorá ich prevádzkuje, je 33 objektov.