Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

CSS Batizovce zrušilo karanténu, kontrolné testovania sú negatívne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

K 22. aprílu bolo v tomto CSS pozitívne testovaných na nákazu novým koronavírusom deväť klientov.

Batizovce 10. mája (TASR) - V Centre sociálnych služieb (CSS) Domov pod Tatrami v Batizovciach zrušili karanténu. Ako na sociálnej sieti informoval predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerských, stalo sa tak po 18 dňoch v piatok podvečer (8. 5.).

K 22. aprílu bolo v tomto CSS pozitívne testovaných na nákazu novým koronavírusom deväť klientov. „Kontrolné testovania u všetkých 39 zamestnancov a spomínaných deviatich prijímateľov sociálnych služieb sú negatívne. Negatívne sú tiež vzorky ďalších dosiaľ testovaných zamestnancov zariadení sociálnych služieb (ZSS) kraja, ktorí sú v priamom kontakte s klientmi a testovanie ktorých sme iniciovali uplynulý týždeň,“ uviedol s tým, že aktuálne sa u verejných i neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v kraji rozbieha celoplošné testovanie kazetovými rýchlotestami.

PSK pristúpilo k prvému testovaniu v uvedenom CSS v súvislosti s úmrtím jeho klientky, ktorá mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Deväť vzoriek bolo pozitívnych. Spolu bolo v karanténe okolo 150 ľudí, okrem klientov zariadenia išlo aj o jeho zamestnancov.