Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Cestári žiadajú o pomoc pri odstraňovaní následkov kalamity

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Z toho sedem bolo zo Správy mestských komunikácií v Poprade a ďalších 15 od externých dodávateľov.

Poprad 6. februára (TASR) – Aj dnes pracovalo na odstraňovaní následkov snehovej kalamity v Poprade spolu 22 mechanizmov. Z toho sedem bolo zo Správy mestských komunikácií (SpMK) v Poprade a ďalších 15 od externých dodávateľov. „Tie boli rovnomerne rozdelené na sídliskách a do jednotlivých častí mesta. Pracovali na čistení chodníkov a ciest zaradených do zimnej údržby,“ informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Snehová fréza pracovala na rozširovaní chodníkov popri ceste 1/67 z centra mesta na sídlisko Juh. Spolu 70 pracovníkov menších obecných služieb čistilo chodníky na sídlisku Juh, v centre mesta, v okolí nemocnice a tiež medzi mestským a okresným úradom. Vývoz snehu pokračoval v uliciach Uralská, Chalupkova, Oravská a Budovateľská.

„SpMK v Poprade sa v tejto súvislosti obracia na domových dôverníkov a predsedov bytových spoločenstiev v meste s návrhom a zároveň prosbou o pomoc,“ upozornil Galajda. Keďže čistenie parkovísk v obytných zónach je pre parkujúce autá veľmi komplikované, neraz nemožné, odporúčajú mestskí cestári jednak formou vyveseného oznamu alebo inak dohodnúť vyprázdnenie parkoviska na presný čas. Zároveň by mali následne o tomto čase upovedomiť dispečing SpMK.

„Zimná údržba vo chvíli uvoľnenia parkoviska operatívne pošle mechanizmus, ktorý prázdne parkovisko dokáže rýchlo vyčistiť. Telefónne číslo na dispečing je 052 773 15 26,“ uzavrel hovorca.