Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

CHLAPEC SPÔSOBIL POŽIAR: Zapálil kopu sena, oheň poškodil susedný dom

Na snímke ohňom poškodený dom, pri ktorom 16-ročný chlapec podpálil kopu sena. Foto: Facebook Polícia SR - Prešovský kraj

Mladík sa zľakol a z miesta udalosti utiekol.

Zboj 22. septembra (TASR) – Obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci čelí 16-ročný mladík z obce Zboj v okrese Snina, ktorý v pondelok 20. septembra podvečer spôsobil na jednom z dvorov v rodnej obci požiar. Pred ohňom z kopy sena, ktorú zapálil, utiekol, požiar poškodil susediaci dom. O prípade TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Mladík si všimol, že pri stene domu je kopa sena, a rozhodol sa, že ju zapáli zapaľovačom. Vraj chcel vidieť, čo to urobí," priblížila s tým, že keďže seno začalo rýchlo horieť, mladík sa zľakol a z miesta udalosti utiekol. Pri požiari malo podľa Ligdayovej dôjsť k celkovému poškodeniu vnútorných častí rodinného domu. Jeho majiteľka škodu zatiaľ nevyčíslila.

"Zákon pri takomto porušení zákona stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky, v prípade mladistvého ide o polovičnú trestnú sadzbu," uzavrela Ligdayová.