Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Cyklopátrania v Prešovskom kraji prilákali vyše 300 cyklistov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Dnešné podujatie v Prešove je už piatym v poradí, ktoré v tomto roku pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.

Prešov 19. septembra (TASR) – Posledné tohtoročné cyklopátranie odštartovalo dnes predpoludním v metropole Šariša. Milovníkom bicyklov predstaví prírodné, historické a kultúrne zaujímavosti Prešova i jeho okolia.

Dnešné podujatie v Prešove je už piatym v poradí, ktoré v tomto roku pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.

"Ide už o druhý ročník našich cyklopátraní. Sú to v podstate zábavno-súťažné preteky, ktoré predstavujú cyklistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov v okolí Medzilaboriec, Bardejova, Levoče, Pienin a Prešova," informoval riaditeľ KOCR Martin Janoško.

Na dnešnej trati čaká cyklistov 15 zastávok. Neboli však známe v predstihu. Organizátori ich zverejnili tesne pred začiatkom cyklopátrania, rovnako ako v prípade tých predošlých.

"Až krátko pred štartom dostal cyklista mapu s vyznačenými miestami, na ktoré sa má počas päťhodinového limitu dopraviť na bicykli a získať pečiatku s bodovou hodnotou. Čím vyšší počet bodov nazbiera, tým má väčšiu šancu na víťazstvo," ozrejmil Janoško.

V cieli dnešnej súťaže čaká cyklistov občerstvenie, vyhodnotenie súťaže a koncert Eda Klenu a skupiny Klenoty.

V Prešove dnes popoludní zároveň vyhrá jeden zo súťažiacich nový bicykel. Za každú účasť na cyklopátraniach boli účastníci automaticky zaradení do záverečného losovania. Najväčšiu šancu na výhru bicykla majú tí, ktorí sa zúčastnili viacerých podujatí.

Do tohtoročnej série cyklopátraní sa vrátane Prešova zapojilo vyše 300 milovníkov bicyklov. "Niektorí nevynechali ani jedno podujatie. To dnešné je napríklad pre Prešovčana Marka Vasilčina už desiatym v poradí. Teší nás, že cyklopátrania si obľúbili rodičia s deťmi, rekreační cyklisti i aktívni športovci či členovia cykloklubov," skonštatoval Janoško.