Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Primátor Popradu A.Danko nevylúčil kandidatúru v komunálnych voľbách

Anton Danko Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Danko je vo svojej funkcii už tretíkrát po sebe.

Poprad 1. apríla (TASR) – Primátor mesta Poprad Anton Danko nevylúčil, že bude kandidovať na svoj post aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách.

„Čím viac krokov sa bude robiť proti mestu a konkrétne napr. aj proti rekonštrukcii námestia, tým viac ma to vyhecuje, že budem kandidovať opäť. Ale naozaj som to nemal v úmysle, ani zatiaľ nemám, ale pokiaľ budú pokračovať ataky proti mestu, a tým aj proti jeho občanom, tak mojou povinnosťou bude opäť kandidovať,“ uviedol na pondelkovej (31. 4.) tlačovej konferencii Danko.

Nie je však ešte na 100 percent rozhodnutý. Všetko bude podľa neho závisieť od toho, či sa formujúca skupina možných kandidátov bude naďalej snažiť robiť zle mestu Poprad. „Zodpovedne to hovorím, že sa postavím proti nim a budem bojovať,“ dodal primátor.

Danko je vo svojej funkcii už tretíkrát po sebe. Na začiatku októbra 2012 sa pritom pre Podtatranský kuriér vyjadril, že kandidovať už nepôjde. „Keďže sa už v žiadnom prípade nemienim v najbližších voľbách uchádzať o funkciu primátora mesta Poprad, veľmi rád by som všetky sľuby dané Popradčanom naplnil do skončenia súčasného volebného obdobia,“ uvádza sa v správe vydanej Podtatranským kuriérom.