Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Medzi obcami Dlhé a Kamenica nad Cirochou vyhasol život cyklistu

Ilustračná snímka Foto: TASR

Cyklista pravdepodobne pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy a náhle vošiel do jazdnej dráhy osobného auta Seat Cordoba.

Dlhé nad Cirochou/Kamenica nad Cirochou 14. mája (TASR) - Na ceste medzi obcami Dlhé nad Cirochou a Kamenica nad Cirochou, na rozhraní Humenského a Sninského okresu, došlo v utorok (13. 5.) večer k smrteľnej dopravnej nehode. Vyhasol pri nej život 49-ročného muža.

"Cyklista z obce Modrá nad Cirochou išiel po pravej krajnici cesty I/74, pričom v križovatke s cestou III/55818 odbočoval vľavo do obce Modrá nad Cirochou. Podľa doterajších zistení však pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy a náhle vošiel do jazdnej dráhy osobného auta Seat Cordoba, ktoré išlo v pravom jazdnom pruhu tým istom smerom," priblížil okolnosti nehody hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Dodal, že cyklista pri následnej zrážke s autom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Vodičku (23) motorového vozidla podrobila polícia dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Požitie alkoholu u nebohého muža sa bude zisťovať pri pitve.

"Zavinenie dopravnej nehody je v štádiu šetrenia, polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrel krajský policajný hovorca.