Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Do Noci múzeí a galérií sa zapojí i Vojenské historické múzeum

Noc múzeí a galérií v Trenčíne Foto: Gabriela Dolinská/TASR

Vojenský historický ústav - Vojenské historické múzeum vo Svidníku sa v sobotu 16. mája 2015 zapojí do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.

Bratislava 14. mája (TASR) - Vojenský historický ústav - Vojenské historické múzeum vo Svidníku sa v sobotu 16. mája 2015 zapojí do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií. Pre verejnosť bude bezplatne sprístupnená nielen expozícia vo Svidníku, ale aj Vyhliadková veža Dukla vo Vyšnom Komárniku.

Centrálna expozícia Vojenského historického múzea vo Svidníku bude pre verejnosť sprístupnená od 16.00 – 24.00 h. V priestoroch Vyhliadkovej veže na Dukle bude pre záujemcov od 16.00 do 24.00 pripravený bohatý program. Napríklad statická ukážka viacerých druhov kolesovej techniky z 2. mechanizovanej brigády v Prešove, ukážky historických ručných zbraní, ukážky boja zblízka, ale aj ukážky manipulácie so zbraňou. Medzi 19.00 – 21.00 h je naplánované pálenie gréckych ohňov v areáli vojnového cintorína a pamätníka 1. československého armádneho zboru na Dukle.

Podrobný program je k dispozícii na webovej stránke www.vhu.sk.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou ministra obrany SR Martina Glváča.

TASR informovala hovorkyňa MO SR Martina Balleková.