Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Do nových nájomných bytov v Humennom sa už môžu sťahovať nájomníci

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Objekt na Komenského ulici sa začal rekonštruovať v roku 2012. Financie na jeho prebudovanie pochádzali z troch zdrojov.

Humenné 10. júla (TASR) – Prví nájomníci sa už môžu sťahovať do nových nájomných bytov v Humennom, ktoré mesto vybudovalo z bývalých internátov.

Na Komenského ulici vytvorili 15 jednoizbových bytov, 21 dvojizbových a šesť trojizbových.

„Z celkového počtu 86 pozvaných uchádzačov, ktorých na základe vopred stanovených kritérií napokon zo zoznamu žiadateľov o byty vybrala bytová komisia, prišlo na úrad na konci júna 72. Žrebovania o jednoizbové byty sa zúčastnilo 35 uchádzačov, o dvojizbové 26 a o trojizbové 11 uchádzačov. Nájomné zmluvy podpíšu na jeden rok a nasťahovať sa môžu po jej podpísaní a zložení trojmesačného nájomného,“ uviedla pracovníčka tlačového referátu Mestského úradu v Humennom Michaela Slivková Kirňaková.

Objekt na Komenského ulici sa začal rekonštruovať v roku 2012. Financie na jeho prebudovanie pochádzali z troch zdrojov. Viac ako 1,32 milióna eur z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, takmer 627.000 z dotácie z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a viac ako 180.000 eur tvorili vlastné prostriedky.

Podľa pracovníčky tlačového referátu mesta došlo k architektonickej zmene vnútornej dispozície bývalých internátnych priestorov na jedno, dvoj a trojizbové byty. Vybudované boli aj dva nové výťahy, samostatná plynová kotolňa, nové inštalácie ústredného kúrenia, nové elektroinštalačné rozvody, nové kúpeľne a kuchyne. V izbách boli vyhotovené nové omietky a maľby, uložené nové laminátové plávajúce podlahy. Objekt bol pripojený na verejnú kanalizáciu a vybudovaná bola nová vodovodná prípojka.