Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Cestu I/73 pri Šarišskom Štiavniku dnes na niekoľko mesiacov uzavreli

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Obchádzka rekonštruovaného úseku pre nákladné vozidla jazdiace do Svidníka je možná v smere Prešov – Bardejov - Svidník, alebo Prešov - Vranov nad Topľou – Svidník.

Šarišský Štiavnik 29. apríla (TASR) – Štátna cesta prvej triedy I/73 v okrese Svidník v úseku od Šarišského Štiavnika po Hunkovce sa začína opravovať, preto je jej časť oddnes od 06.00 h uzavretá až do odvolania.

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, obchádzka rekonštruovaného úseku pre nákladné vozidla jazdiace do Svidníka je možná v smere Prešov – Bardejov - Svidník, alebo Prešov - Vranov nad Topľou – Svidník.

Podľa Daniely Simanovej zo spoločnosti Skanska SK, ktorá realizuje opravu, práce na viac ako 23 kilometroch cesty sú rozdelené do šiestich častí, pričom prvá úvodná sa bude realizovať pri úplnej uzávere cesty I/73 medzi obcami Šarišský Štiavnik a Rakovčík a vodiči budú presmerovaní na obchádzkovú trasu. Ďalšie časti budú rekonštruované po poloviciach, dôjde teda k obmedzeniu dopravy len do jedného jazdného pruhu s použitím svetelnej signalizácie. Celá rekonštrukcia by mala byť hotová začiatkom leta 2016.