Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na cestách pod Tatrami odvolali prvý situačný stupeň

Ilustračné foto01. Foto: teraz.sk

Situácia na cestách sa postupne upokojuje. V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo za ostatných 24 hodín nasadených 22 sypačov.

Poprad 5. januára (TASR) – Prvý situačný stupeň na podtatranských cestách odvolala dnes Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) pre oblasť Poprad o 13.30 h. Vyhlásený stav trval od stredy 4. januára od 11.00 h. Pre TASR to potvrdil riaditeľ SÚC PSK pre oblasť Poprad Marián Barilla.

"Situácia na cestách sa postupne upokojuje. Intenzívne sneženie v priebehu noci ustávalo a v týchto hodinách sneží už len na niektorých lokalitách. Intenzita vetra sa na väčšine územia zmiernila, avšak na viacerých miestach je vietor aj naďalej intenzívny a dochádza k zafúkavaniu vozoviek a tvorbe snehových závejov," priblížil riaditeľ s tým, že cestári sa od ranných hodín snažia dočistiť cesty od snehu. Barilla uviedol, že v nasledujúcich hodinách majú byť mrazy a SÚC PSK pre oblasť Poprad chce zabrániť tomu, aby zvyšky snehu na vozovkách zamrzli a vytvorili sa tak zľadovatené koľaje. "Všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča sú zjazdné, výnimku tvorí cesta III/3061 Štrba – Šuňava, ktorá je aj naďalej uzatvorená z dôvodu zafúkania a tvorby snehových závejov," priblížil Barilla. Dodal, že hneď ako sa zníži intenzita vetra, tak sa nasadí snehová fréza a začne sa so sprejazdnením uzatvoreného úseky cesty.

V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo za ostatných 24 hodín nasadených 22 sypačov. "Prepluhovali sme 3907 kilometrov ciest, posypali sme 1390 kilometrov ciest soľou a 912 kilometrov inertným materiálom," uzavrel Barilla.