Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Dopravu na popradských cestách komplikuje sneženie a vietor

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cestári budú v pohotovosti aj počas noci, keďže Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1. stupňa pre severovýchod Slovenska.

Poprad 30. októbra (TASR) - Na viacerých cestách v okresoch Poprad a Kežmarok aktuálne husto sneží a fúka aj silný vietor, čo komplikuje situáciu v doprave. Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla pre TASR uviedol, že momentálne sú všetky cesty v regióne zjazdné, avšak najmä vo Vysokých Tatrách a na podhorí treba rátať so sťaženými podmienkami.

"Týka sa to najmä Cesty slobody od Podbanského až po Tatranskú Kotlinu a tiež ďalej smerom na poľskú hranicu. Na Vernári tiež bojujeme so snehovými závejmi a rovnako aj na podhorí Vysokých Tatier. V týchto častiach regiónu je počasie najviac nepriaznivé, husto sneží a intenzita vetra je tiež veľmi silná, takže tu je najťažšie udržiavať cesty zjazdné," priblížil Barilla s tým, že v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je momentálne v teréne 18 sypačov, najviac v Popradskom okrese.

Cestári budú v pohotovosti aj počas noci, keďže Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 1. stupňa pre severovýchod Slovenska pred tvorbou snehových závejov a jazykov, ktorý platí až do utorkového (31.10.) rána.