Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Dopravu v Poprade by mali vyriešiť nové kruhové objazdy

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili ešte v decembri 2015 na rekonštrukciu mestských komunikácii finančný príspevok 1.200.000 eur.

Poprad 8. marca (TASR) – Samospráva Popradu chce vyriešiť nepriaznivú dopravnú situáciu v meste na dvoch frekventovaných križovatkách. Kruhový objazd by mal vzniknúť na hranici ulíc Ludvíka Svobodu, Rázusovej a Mládeže a druhý plánuje mesto vybudovať na križovatke ulíc Slovenského odboja a Hraničnej.

V prípade križovatky pri Novom kostole je projekt hotový. „Tento kruhový objazd chceme zrealizovať v priebehu tohto roka,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Na tejto ceste vznikajú najmä počas zhustenej premávky zápchy. Popradský primátor sľúbil, že to bude čoskoro minulosťou.

Druhou lokalitou s frekventovanou dopravou je hranica ulíc Hraničnej a Slovenského odboja. Na tomto úseku cesty prichádza k viacerým kolíznym situáciám. Mesto má už vypracovanú štúdiu, na ktorú má nadviazať projektová dokumentácia. Komunikácia pri obchodnom centre Billa je vo vlastníctve Prešovského samosprávneho kraja (PSK), na ktorú je napojená miestna komunikácia. „Stretol som sa s predsedom PSK Petrom Chudíkom a on sám zhodnotil, že táto križovatka je potrebná. V tomto prípade musíme ísť do spolupráce s PSK,“ informoval popradský primátor.

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili ešte v decembri 2015 na rekonštrukciu mestských komunikácii finančný príspevok 1.200.000 eur. K nim počas januárového mimoriadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva pribudlo z rezervného fondu takmer 885.000 eur. S touto sumou počíta mesto pri vybudovaní dvoch kruhových križovatiek. Okrem toho by sa mala rekonštruovať časť mestskej komunikácie a chodníka na Velickej ulici v Poprad-Spišská Sobota, chodník na Francisciho ulici či stabilizovať svah na Kukučínovej ulici v Poprad-Stráže pod Tatrami.