Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Dvaja mladíci napadli v Prešove predajcu v novinovom stánku

Chlapcov vo veku 21 a 18 rokov obvinili z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a hrozí im trest odňatia slobody až na tri roky.

Prešov 26. júna (TASR) – Dvaja mladíci napadli v stredu (24.6.) 54-ročného Ladislava, predajcu v novinovom stánku, keď im povedal, že nepredáva kusové cigarety. Incident sa stal pár minút po 18.00 h na Karpatskej ulici v Prešove. Chlapcov vo veku 21 a 18 rokov obvinili z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a hrozí im trest odňatia slobody až na tri roky.

"Keď predajca mladíkom povedal, že kusové cigarety nepredáva, Kristián začal svojou hlavou udierať do sklenenej výplne stánku. Dávid sa zatiaľ snažil cez výdajné okienko rukou udrieť predajcu do oblasti hlavy. Predajca vyšiel zo stánku von a požiadal chlapcov, aby odišli preč. Kristián ho ale chytil za tričko a hlavou ho dvakrát udrel do oblasti čela, čím napadnutému mužovi spôsobil tržnú ranu. Ladislav od seba odstrčil Kristiána, avšak v tom pristúpil k nemu Dávid a pokúšal sa ho znova fyzicky napadnúť. Predajca sa rýchlo vrátil do stánku, kde sa zamkol a čakal na príchodu polície," opísala skutok hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Útočníci boli zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.