Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Epilóg 54. ročníka Akademického Prešova sa uskutoční tento týždeň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Jednotlivé vystúpenia sa uskutočnia na viacerých miestach v Prešove a v Košiciach.

Prešov 17. mája (TASR) – Vystúpenie študentských divadiel ponúkne Epilóg 54. ročníka Akademického Prešova (AP), ktorý sa uskutoční vo štvrtok a v piatok v Prešove. Ide o súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska.

Ako pre TASR uviedol dramaturg festivalu Miron Pukan, 54. ročník AP sa minulý rok v jeseni uskutočnil z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 v skrátenej verzii.

"Organizátori museli odvolať účasť zahraničných študentských divadiel i niektorých slovenských divadelných súborov, rovnako sa z uvedených príčin zrušila aj realizáciu tvorivých dielní. Nevyčerpané finančné prostriedky použijú organizátori v terajšom Epilógu AP,“ povedal Pukan.

Tvorivé dielne, ktoré sú od pondelka, budú podľa jeho slov na záver festivalu verejne prezentované a ďalej rozvíjané ich uvedením v jubilejnom 55. ročníku AP, ktorý sa uskutoční na jeseň tohto roka.

"Okrem workshopov sa v rámci Epilógu AP predstavia napríklad banskobystrické Nezávislé divadelné zoskupenie Odivo s pohybovou performanciou Verzus, Internationale Teatrale/Colectivo s výrazne senzuálnou inscenáciou Prach, Študentské divadlo Prešovskej univerzity (PU) v Prešove s Pinterovou absurdnou komédiou, košický Crocus Theatre, bratislavský Príchod Godota známy aj zahraničnému publiku a ďalší," dodal Pukan.

Jednotlivé vystúpenia sa uskutočnia na viacerých miestach v Prešove a v Košiciach. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke ff.unipo.sk/ap/.